Het zal niemand ontgaan zijn dat leren en ontwikkelen hoog op de agenda staat en dat er vanuit de overheid veel geld voor vrijgemaakt wordt. Ook in de media hoor je dagelijks nieuwe partijen langskomen die een oplossing hebben voor een leven lang leren. Maar wat is nu de juiste oplossing voor jou en waar kan je op letten?

Oplossingen gericht op bedrijven

Veruit de meeste campagnes die je tegenkomt zijn gericht op werkgevers. Het zijn learning management systemen (LMS) die een omgeving creëren met opleidingen, gekoppeld aan een administratiesysteem. Handig voor de werkgever om precies bij te houden wat er gedaan wordt op het gebied van leren en ontwikkelen, maar lastig om op de juiste manier in te zetten. Het vergt vaak veel interne marketing om werknemers gebruik te laten maken van het systeem.

Marketing voor specifieke opleidingen

Naast de systemen voor werkgevers hoor je dagelijks opleidingen, cursussen en trainingen die je niet mag missen. Leer Spaans geheel digitaal in 4 weken of word een full stack developer zonder opleidingsgeld te hoeven betalen. Allemaal aangeboden door de grote opleidingsinstituten in Nederland, voor wie het klaslokaal vullen hetzelfde is als TUI haar vluchten verkoopt. Het gaat om massa en vaak gepaard met van te voren ingekochte opleidingen vanuit organisaties. Kijk dus goed welke partij achter een campagne zit en waar hun expertise qua opleidingen ligt.

De overheid die aankaart hoe belangrijk omscholen is

Kijk even op de sociale kanalen en je wordt overspoeld met artikelen, onderzoeken en video’s die de noodzaak van opleiden in tijden van economische achteruitgang aankaarten. Er komen duizelingwekkende bedragen langs van miljarden euro’s die beschikbaar gesteld worden om Nederland future-proof te krijgen. Dit om ervoor te zorgen dat jij altijd weer zo snel mogelijk aan het werk kan.

Loopbaanadvies en persoonlijk consult

Naast opleidingen komt het woord loopbaanadvies steeds vaker oppoppen, een term die enkele maanden geleden nog vrij onbekend was lijkt nu de oplossing voor de corona crisis te worden. Hier zit ook een kern van waarheid in; opleiden zonder plan of match met jouw competenties kan een lastig en langdurig proces worden. De loopbaanadviseurs zijn de gatekeepers van de opleidingsmarkt en begeleiden jou naar opleidingen en werk dat bij jouw vaardigheden past en binnen jouw capaciteiten valt. Zij zullen daarnaast rekening houden waar de kansen op de arbeidsmarkt liggen en dus wat krimp- en groeimarkten zijn.

Er zullen de aankomende maanden nog wel wat nieuwe campagnes de wereld in geholpen worden. Denk hierbij vooral na of zij het beste met jou voor hebben of vooral slim gebruik proberen te maken van de nieuwe wet- en regelgeving. Mocht je twijfelen, neem gerust contact met ons op. 

Je moet ingelogd zijn om gebruik te maken van deze functie