Jouw profiel

Registreren Inloggen

Alba Concepts

LEERVORM


PRIJS

Vanaf
tot      

LOCATIE

EXPERTS


FilterArtikels

€0.00,-

Alba concepts

Artikel

Milieuprestaties Ekowood Houses beoordeeld met behulp van LCA

Ekowood is de samenwerking met Alba Concepts aangegaan om de milieuprestatie te beoordelen van het Ekowood Houses concept. Alba Concepts kwantificeert de milieuprestatie van de bouwproducten aan de hand van levenscyclusanalyse (LCA). Een van de doelen van dit project betreft het invoeren van de producten in de Nationale Milieudatabase (NMD).

€0.00,-

Alba concepts

Artikel

Bij Tilburg University denk je aan groen

In een bosrijke en groene omgeving bevindt zich de unieke campus van de Tilburg University. Op deze campus zijn ruim 20.000 studenten met 110 verschillende nationaliteiten te vinden verspreid over de diverse gebouwen. De universiteit groeit nog steeds. Dit betekent dat de komende jaren verschillende ontwikkelingen, zowel nieuwbouw, renovatie en sloop, plaats gaan vinden op de campus. Tilburg University vind het belangrijk dat bij deze ontwikkelingen duurzaamheid een prominente rol krijgt. Om dit te realiseren is een duurzaamheidsstrategie voor vastgoed en terreinen opgesteld.

€0.00,-

Alba concepts

Artikel

Rekenmodel voor het bepalen van financiële restwaarde van bouwproducten en kapitaalgoederen beschikbaar

Het juiste inzicht in financiële restwaarde van producten kan zorgen voor doorbraken in de circulaire economie: het geeft zekerheid om huidige businessmodellen te veranderen en nieuwe service- en verdienmodellen. Alba Concepts onderzocht de mogelijkheden voor een breed gedragen bepalingsmethode in opdracht van FME, Koninklijke Metaalunie en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en ontwikkelde een rekenmodel voor bouwproducten en kapitaalgoederen.