search Inloggen search Registreren

Jouw profiel

Registreren Inloggen

Artikel

16
mei

Bouw Wereld

mei 16, 2023

4 views

Aan de slag met een renovatie van de badkamer

Het renoveren van een badkamer hoeft geen bouwproject van meerdere maanden te zijn; kleine aanpassingen kunnen de badkamer een nieuwe, frisse look geven. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van de bestaande wc bril. Een modern alternatief laat het toilet als nieuw lijken! Onder meer de wc-brillen van partijen als Villeroy & Boch, Geberit en Duravit zijn populair. Ze passen goed in zowel een moderne, als landelijk ingerichte badkamer. Het vervangen van de wc-bril kan gecombineerd worden met een nieuwe douchekop. Denk bijvoorbeeld aan een regendouche. Een regendouche biedt je een groot comfort en geeft de badkamer een strakke uitstraling. Veel van deze regendouches worden gecombineerd met een losse handdouche. Dat laatste is onder meer prettig, wanneer men kleine kinderen in huis heeft.
 

Uitstraling van de badkamer voordelig vernieuwen

Niet alleen hoeft een dergelijke renovatie van de badkamer niet lang te duren; je kunt het daarbij zo duur maken als je zelf wilt. Kijk eens naar de artikelen die binnen een badkamer outlet aangeboden worden. Je vindt er onder meer douchekoppen, toiletbrillen, plafonddouches en losse kranen, welke tegen een scherpe prijs worden aangeboden. De korting kan hierbij oplopen tot honderden euro’s per product. Een fijne besparing, wat je kunt gebruiken voor enkele losse accessoires in de badkamer. Het kleedt de ruimte verder aan.
 

Verlagen van het plafond in de badkamer

Naast de populariteit van het vervangen van losse elementen in badkamers, kiezen huishoudens de laatste jaren vaker voor een verlaagd plafond in deze ruimte. Het past bij de trend die we elders in woningen zien; ook in de woonkamer wordt het plafond vaak verlaagd om er led spots in aan te kunnen brengen. De led spots geven een bad- of woonkamer een moderne uitstraling. Daarbij is het hiermee relatief eenvoudig een gezellige sfeer te creëren. Bij veel van deze moderne led spots kan de lichtintensiteit gedimd worden, passend bij de situatie. Laat een verlaagd plafond door een aannemer realiseren; er dient rekening te worden gehouden met de afstand van elektra tot de douchekop en bijvoorbeeld een bad.
 

Badkamer groter laten ogen

Een verlaagd plafond kan de badkamer kleiner laten ogen. Dit compenseer je door de badkamer van een grote spiegel te voorzien. Een spiegel laat je als het ware door de ruimte heen kijken. Op deze manier oogt de ruimte groter. Ook zou je in plaats van de populaire donkerkleurige tegels voor badkamers voor een lichter alternatief kunnen kiezen; onder meer lichtgrijze en witte tegels behoren tot je mogelijkheden. 
 

What's your reaction ?

Comments (0)

No reviews found