Jouw profiel

Registreren Inloggen

Artikel

11
januari

AfterSales

januari 11, 2024

2 views

Bosch test geautomatiseerd laadsysteem

Samen met Volkswagen-dochter Cariad is Bosch een test gestart met een geautomatiseerd laadsysteem dat elektrische auto’s zonder tussenkomst van de bestuurder naar een vrije parkeerplaats met laadstation loodst. Een robot zorgt hier vervolgens voor het automatische laadproces. 

Zodra het opladen voltooid is, rijdt de auto zelf naar een andere vrije parkeerplaats. Bosch en Cariad testen momenteel de vereiste technologie uit in twee eigen parkeergarages in Duitsland. In de personeelsparking van Cariad in Ingolstadt testen de twee bedrijven het bestuurderloos parkeren met Automated Valet Parking, terwijl het bestuurderloos opladen met Automated Valet Charging wordt getest in de ontwikkelingsparkeergarage van Bosch in Ludwigsburg.

Level 4

De infrastructuur leidt het voertuig naar de parkeerplaats, waar een robot de laadklep opent en automatisch de laadkabel aansluit. Zodra de batterij opgeladen is, koppelt de robot de kabel weer los. De auto rijdt dan zelf naar een vrije parkeerplaats, zodat de laadplek weer beschikbaar is voor een andere elektrische auto met een laag batterijniveau. Zo is het mogelijk om verschillende voertuigen op te laden en te parkeren zonder menselijke tussenkomst.

Het geautomatiseerde parkeersysteem van Bosch is een vorm van level 4 autonoom rijden dat sinds een jaar ook al in gebruik is in de P6-parkeergarage van de luchthaven in Stuttgart. Bosch werkt intussen ook aan de implementatie van deze infrastructuurtechnologie in andere parkeergarages verspreid over Duitsland. Bosch presenteert de technologie die nodig is voor automatisch opladen op de Consumer Electronics Show (CES), die deze week plaatsvindt in Las Vegas.

What's your reaction ?

Comments (0)

No reviews found