Jouw profiel

Registreren Inloggen

Artikel

05
januari

Racefiets Blog

januari 05, 2024

views

De Alpas Cycles 650b NeoClassic Randonneur blinkt uit in de details

Alpas Cycles, een piepklein Belgisch fietsenmerk waar kwaliteit ver boven kwantiteit gaat. Retro gaat boven aero en staal is de basis voor de handgemaakte fietsen. Ons oog viel op de NeoClassic Randonneur, een oranjerood stalen ros met retro look en details, maar wel met een deels Shimano Ultegra groepset. Alle fietsen van Alpas Cycles worden custom gebouwd, en dat zie je bij deze fiets heel erg goed terug in de details.

Retro merken voor de afmontage

De basis van de fiets is een stalen frame, gebouwd van Columbus buizen. Zowel de voorvork als de stuurpen zijn mee gespoten. De kabels lopen buitenom en ondanks de Ultegra groepset is de fiets voorzien van een klassiek crankstel, van het merk Rene Herse. De velgen zijn van het merk Grand Bois, net als de banden. Op de onderbuis is de merknaam Alpas geplaatst, in zilverkleurige letters.

De fiets is voorzien van een klassiek setje Honjo spatborden, een voor- en achterlicht die werken op een Son SL naafdynamo, én een voordrager. Het achterlicht is in het frame verwerkt en op de zitbuis geplaatst, en schijnt precies tussen de achtervorken door. Geen schijfremmen, maar ook hier is er weer gekozen voor een meer klassieke optie: cantilever.

De fietspomp is mee gespoten

Misschien wel het mooiste detail is de Lezyne fietspomp op de staande achtervork. Deze is namelijk mee gespoten in de kleur van het frame. Dat willen we allemaal wel toch? Een ander sierlijk detail is de kabelgeleider aan de onderkant van de stuurpen, die rechtstreeks naar de voorrem gaat. Al met al een heel sierlijke fiets, waarvan er maar één bestaat.

Meer info via Alpas Cycles.

What's your reaction ?

Comments (0)

No reviews found