Jouw profiel

Registreren Inloggen

Artikel

11
januari

Racefiets Blog

januari 11, 2024

1 views

De Multi Chain Pliers van Lezyne is een kettingtang met zes functies

Een aluminium kettingtang met zes functies, zo wordt de Multi Chain Pliers van Lezyne omschreven. Om onderweg een kleine reparatie uit te kunnen voeren is het altijd handig om een tool bij je te hebben. Deze tool is onder andere bedoeld om je ketting te fixen maar hij heeft daarnaast nog meer functies. De tool weegt 61 gram en is met een lengte van 12 cm compact te noemen. De kettingfuncties van de tool zijn geschikt voor 8-12 speed kettingen, de flessenopener is dan weer volledig universeel.

Zes functies – met bieropener!

Het is even zoeken naar alle mogelijkheden maar de tool heeft in totaal zes functies. De tool bestaat uit twee over elkaar geschoven hefbomen, die samen een kettingtang vormen. Met deze tang open en sluit je eenvoudig de quick-link van je ketting. De tweede en grappigste functie is wat mij betreft wel de flessenopener, voor je post-ride biertje of colaatje. Hopelijk zal dit ook de meest gebruikte functie worden!

Een andere belangrijke functie is de kettingpons, die je gebruikt door de twee verschillende delen van de tool los te halen en op elkaar te zetten. Handig bedacht, want hierdoor is deze tool een stuk compacter dan een kettingpons.

Verder is het mogelijk om met de Rotor Tuning functie je schijfrem af te stellen, en je ventiel aan te draaien met de Valve Core functie. Ook handig als je tubeless rijdt. Ook heeft de tool een opbergfunctie, je kan namelijk twee reserve quick-links aan een magneetje bevestigen op de tool zodat je deze altijd bij de hand hebt. Een praktische en multifunctionele tool om bij je te hebben dus!

Meer info via Lezyne.

What's your reaction ?

Comments (0)

No reviews found