Jouw profiel

Registreren Inloggen

Artikel

16
december

Daniel van der Kolk

december 16, 2021

views

De speerpunten voor 2022 | Kansrijke beroepen, noodzakelijke skills en natuurlijk omscholen

Moeten we weer nieuwe dingen leren dit jaar? Het antwoord is JA. Maar buiten je eigen ontwikkeling is het ook heel waardevol om beter te snappen welke ontwikkelingen er in andere sectoren gaande zijn. Daarom gaan wij ons dit jaar niet alleen focussen op het verder ontwikkelen binnen een specifieke sector, maar gaan we inspireren om meer bezig te zijn met andere sectoren. In vaktermen heet dit cross-sectorale (om) scholing en dit helpt om weloverwogen carrière keuzes te maken. 

Hoe ziet het programma eruit?

Elke maand heeft een ander thema en deze thema’s gaan gedurende die maand op verschillende manieren terugkomen. Denken kan je aan deep-dives in de markt, de groeipaden met potentie, succesverhalen uit de markt en natuurlijk waar de beste opleidingsmogelijkheden liggen. We beginnen in januari met het thema bouw / vastgoed. Een thema waar veel om te doen is, omdat de vraag naar bijvoorbeeld woningen groot is, maar de tekorten aan personeel aan de andere kant steeds verder oplopen.

Het gehele overzicht van de thema’s vind je hieronder:

Hoe ziet de planning er verder uit?

Naast de thema’s lanceren wij het geheel vernieuwde platform en het individuele skill paspoort. Ook gaan we aan de slag met persoonlijke begeleiding en zullen we vele samenwerkingen met opleiders en experts uit de markt bekend maken.

Begin dit jaar zal ook het STAP budget vanuit het UWV gelanceerd worden en hier gaan wij actief in begeleiden, zodat jullie optimaal gebruik kunnen maken van deze beschikbare subsidie. 

Mochten er naar aanleiding van bovenstaande tekst nog vragen zijn? Neem gerust contact op met onze experts.

What's your reaction ?

Comments (0)

No reviews found

Follow us on Social Media

Some Categories