search Inloggen search Registreren

Jouw profiel

Registreren Inloggen

Artikel

23
oktober

Racefiets Blog

oktober 23, 2023

6 views

Gave Festka Spectre ‘Bodies’ racefiets

Festka heeft inmiddels een hele reeks of zogeheten ‘artists collabs’. De laatste uit deze serie is deze Festka Spectre Bodies die speciaal is gemaakt voor een van de oprichters en designers van het Tsjechische merk, Michael Mourecek.

Meer dan een jaar geleden tijdens een rit met Festka klanten, kwam hij hard ten val. Een gebroken heup, een operatie en een jaar revalideren volgden waarnaar hij weer kon gaan fietsen. Door de breuk en de operatie zat hij echter niet meer lekker op zijn eigen fiets. Het gevoel was niet goed en het werd tijd voor een nieuw, op maat gemaakt frame. Als je dan toch mede-eigenaar bent van Festka is de optelsom natuurlijk snel gemaakt.

Handgemaakte tekeningen op het frame

En ondanks dat de geometrie uniek is, draait het bij deze gave Festka toch vooral om het design. Als Michael tijdens een bezoek aan kunstenaar Jakub Kois in zijn atelier komt, ziet hij een tekening van een lichaam. Of zoals hij het zelf noemt, een gekneusd lichaam. En daar herkent hij zichzelf in, na de moeilijke periode die hij het afgelopen jaar heeft doorgemaakt.

Het frame met de custom geometrie gaat naar datzelfde atelier waarna Kois zijn design met speciale stiften op het frame aanbrengt. Allerlei verschillende ‘bodies’ in verschillende hoedanigheden, in opvallende en felle kleuren die erg goed samengaan. Deze bodies vindt je ook terug op het stuur en de stuurpen van Enve en de Rocket wielset. De groep is verder opgebouwd met een Shimano Dura Ace disc Di2 groep en Vittoria Corsa banden.

Natuurlijk zijn we dan benieuwd naar het prijskaartje, en dat is met € 18.490,- zeker niet voor iedereen weggelegd. Overigens is deze stevige prijs wel te verklaren, gezien de hoeveelheid arbeid die er in zit. Niet alleen een geheel custom geometrie maar ook vele uren aan tekenwerk van Jakub Kois. Onderaan de pagina zie je in de korte video hoe de fiets tot stand is gekomen. En daarbij krijg je ook wel een beetje een idee hoe tijdrovend het is om zo’n design met de hand op het frame te tekenen.

Via Festka

What's your reaction ?

Comments (0)

No reviews found