Jouw profiel

Registreren Inloggen

Artikel

19
augustus

SWP

augustus 19, 2022

12 views

Negen op de tien werknemers wil een milieuvriendelijk kantoor

Zeven op de tien werkzoekenden selecteert zijn nieuwe werkgever op basis van zijn reputatie en acties op het gebied van duurzaamheid. Bovendien wil negen op de tien werknemers een milieuvriendelijk kantoor. Dat blijkt uit onderzoek van hygiëne- en gezondheidsbedrijf Essity.

“De resultaten van het onderzoek laten zien dat werknemers duurzaamheid echt essentieel vinden. Hier zouden bedrijven zich in het kader van employer attractiveness bewust van moeten zijn. Onderwerpen zoals afvalvermindering, energiegebruik en betere interne communicatie rond duurzaamheid moeten hoger op de agenda staan. Met inspanningen die hierop zijn gericht zullen huidige én nieuwe medewerkers voor het bedrijf willen (blijven) werken”, vertelt Gertie Eikenaar, communicatiedirecteur bij Essity Benelux.
Meer dan de helft vindt kantoor ‘beschamend’ milieuonvriendelijk
Thuiswerken heeft ertoe geleid dat mensen meer nadenken over hun eigen acties voor de toekomst van de planeet. Maar er is ook een duidelijke verschuiving in de duurzaamheids- verwachting van anderen: 43% van de werknemers is teleurgesteld dat hun werkgever tijdens de pandemie niets heeft verbeterd aan de verduurzaming van het kantoor. Men denkt dat hun werkgever groenere praktijken waarschijnlijk niet aanmoedigt vanwege de kosten en bijna een kwart (22%) vindt dat hun werkgever helemaal niets om het milieu en de planeet geeft. Een ruime meerderheid (56%) vindt zelfs dat hun kantoor ‘beschamend’ milieuonvriendelijk is, wat leidt tot onvrede.
“Er heeft zich de afgelopen 1,5 jaar een grote verschuiving voorgedaan in de houding van werknemers ten aanzien van duurzaamheid. Om huidige medewerkers te blijven binden moeten bedrijven prioriteit geven aan een milieuvriendelijk kantoor. Werkgevers kunnen hun duurzame reputatie verbeteren met eenvoudige acties, zoals het verbeteren van recycling en het verminderen van energieverbruik. De meeste impact wordt gemaakt als werknemers hierin worden betrokken”, aldus Eikenaar.
Tien grootste milieuonvriendelijke ergernissen op kantoor
Het onderzoek bevat ook de tien grootste milieuonvriendelijke ergernissen op kantoor:

Mensen gooien etenswaren bij het restafval
Papieren bekertjes worden bij het restafval gegooid
Verwarming staat onnodig aan
Computers die ‘s nachts aan staan
Bekers voor eenmalig gebruik bij de waterkoeler
Lampen staan de hele dag aan
Geen afvalbak voor etensresten
Computers worden altijd aangesloten op oplaadkabels
Mensen recyclen verkeerd
Verwarming aan terwijl de ramen open staan

What's your reaction ?

Comments (1)

Khadim Niass

very good course