Jouw profiel

Registreren Inloggen

Artikel

20
oktober

AM

oktober 20, 2022

1 views

Overeenkomst gemeente Rotterdam en AM voor herontwikkeling locatie Schiedamsedijk / Baan

Fotobijschrift: Gerhard Bolk (directielid AM), Carlo Schreuder(directeur bestaande stad gemeente Rotterdam), Jos Melchers (directeur gebiedsontwikkeling gemeente Rotterdam) en Wilco van den Ban (directeur AM Zuidwest).

AM wil op deze locatie in Cool Zuid van circa 7.400 vierkante meter een samenhangend plan ontwikkelen met koop- en huurwoningen (inclusief sociale woningen) en commerciële, zorg- en sportvoorzieningen. Daarmee wint dit gebied aan aantrekkelijkheid en krijgt het een sterkere woon- en verblijfsfunctie. AM is reeds eigenaar van het gebouw van de voormalige Keuringsdienst van Waren aan de Baan 74. Na het succesvol afronden van het haalbaarheidsonderzoek zal de gemeente het GGD-gebouw en het monument verkopen aan AM.

Inmiddels is de zoektocht naar een passend team van architecten gestart. AM en de gemeente zijn op zoek naar een team van ontwerpers dat gezien de diversiteit van de opgave zowel ervaring heeft met nieuwbouw als met renovatie en transformatie van bestaande bouw.

“Het is geweldig dat er op deze unieke locatie, hartje Rotterdam, met de voet van de Erasmusbrug op loopafstand, ruimte komt voor een stuk stad met bijzondere woningen en vele toekomstige voorzieningen. De mix aan type woningen biedt toekomstige bewoners een fijne plek, maar ook de huidige bewoners profiteren van de voorzieningen die er komen en van een prettige nieuwe buitenruimte.”, zegt Jos Melchers

“Door de locaties van de voormalige Keuringsdienst van Waren en de GGD samen te voegen, krijgt deze binnenstedelijke plek een schaal waarop wij een integrale ontwikkeling kunnen realiseren met diverse functies die elkaar aanvullen en versterken”, zegt Wilco van den Ban. “Na eerdere geslaagde projecten van AM in het centrum van Rotterdam, zoals 100Hoog, Hefkwartier, Müllerpier en De Zalmhaven, is ons er alles aan gelegen  samen met alle belanghebbenden ook hier een nieuw en onderscheidend stukje Rotterdam te maken.”

What's your reaction ?

Comments (0)

No reviews found