search Inloggen search Registreren

Jouw profiel

Registreren Inloggen

Artikel

15
mei

Warehouse Totaal

mei 15, 2024

2 views

Pick & pack robot laat droom van Sonepar uitkomen

Voor Sonepar kwam een droom uit. De groothandel in elektrische onderdelen en componenten heeft onlangs een Japanse pick- en verpakkingsrobot in gebruik genomen in haar moderne houten hoogbouwmagazijn in het Zwitserse Wallisellen.  De Nederlandse robotspecialist Robomotive (zie kader) heeft Sonepar ondersteund bij de implementatie van de robotcel die nauw samenwerkt met het AutoStore opslag- en doseersysteem

Benjamin Ertl, senior vice-president supply chain bij Sonepar Suisse AG, straalt van trots over de integratie van de nieuwe aanwinst in het intralogistieke proces van het centrale distributiecentrum van Zwitserland. Het systeem is ongeveer een jaar in gebruik bij de elektrotechnische groothandel dat 14 vestigingen telt in Zwitserland met meer dan 500 medewerkers. Kardex trad bij dit project op als system-integrator.

Automatisering Sonepar

Voor Ertl en zijn team is een einde gekomen aan een jarenlang intensief proces van automatisering en robotisering van het inbound- tot en met het verpakkingsproces: ” We hebben nu op vele fronten een volwaardige goods-to-person oplossing, die onze leverkwaliteit en doorlooptijd naar een topniveau tilt”, glundert Ertl.

Nieuw WMS en AutoStore

Sonepar Suisse had al grote vooruitgang geboekt in de automatisering van het intralogistieke proces. Vier jaar geleden investeerde Sonepar in Zwitserland in een vernieuwd WMS van Manhattan dat de automatisering van het het opslag-, pick- en verpakkings- en outboundproces ondersteunt. Het logistieke centrum met een auto- en hoogbouwmagazijn in het Zwitserse Wallissellen werd drie jaar geleden in gebruik werd genomen en bij uitstek geschikt voor de implementatie van nieuwe, moderne automatiseringsoplossingen. Naast de investering in haar supply chainsoftware en volautomatische verpakkingsmachines van Troni, leverde systeemintegrator Swisslog het CDC in Wallisellen een AutoStore-systeem met 70 robots die 55.000 bins aansturen. Daarin zijn meer dan 35.000 kleine componenten opgeslagen.

Lees binnenkort het complete verhaal over de gemaakte keuzes van Sonepar

Nog geen abonnee? Dit zijn de opties

What's your reaction ?

Comments (0)

No reviews found