Jouw profiel

Registreren Inloggen

Artikel

16
januari

Bouw Wereld

januari 16, 2024

1 views

Profielbuigmachine bewijst meerwaarde in interieurbouw en civieltechniek

Stalen boogconstructies worden toegepast in de civiele bouwtechniek (bruggen en dergelijke) wanneer ze een grote kolomloze ruimte moeten kunnen overspannen. Ook uit oogpunt van modern design kiezen architecten steeds vaker voor boogbruggen. Maar ook bij stalen trapleuningen moeten de buisvormige profielen worden gewalst. Dat gebeurt met profielbuigmachines, ook wel profielwalsen genoemd.

Mach4Metal biedt een breed assortiment van tweedehands profielbuigmachines. In de loods in het Gelderse Babberich staan exemplaren met twee of drie rollen die het overgrote deel van de profielen in de markt kunnen bewerken. De machine met drie aangedreven rollen zijn in staat om een kleinere radius te vormen en minimaliseren de indrukken op het materiaal in vergelijk met een twee rollen-profielwals.

Hydraulische of elektrische aandrijving

Buizen, kokers, hoekprofielen, stalen strips en HEA-balken kunnen met profielbuigmachines worden gewalst. De eenvoudige met twee rollen uitgevoerde machines worden met een elektromotor aangedreven en de positie van de toprol is vaak digitaal instelbaar. Er zijn ook machines met hydraulische aandrijving beschikbaar, maar deze behoren tot het high-end, dure segment waarbij vaak een machine met drie walsrollen wordt ingezet. De profielwals kan zowel verticaal als horizontaal worden gebruikt.

Efficiënt buigproces

De profielbuigmachine is een uitstekende keuze voor zowel enkelstuks als serieproductie, want het buig- en walsproces gebeurt zeer efficiënt. De machine is makkelijk aanpasbaar naar wens van de klant en meestal kunnen allerlei soorten profielen in verschillende materialen bewerkt worden. Bij Mach4Metal zijn profielwalsen met verschillende as-diameters beschikbaar; een en ander is afhankelijk van uw bewerkingsproces en het werkstuk.

De medewerkers van Mach4Metal zullen u deskundig adviseren welke profielbuigmachine het best bij uw werk past. Uiteraard heeft een u ander model nodig voor het buigen van een trapleuning dan voor een zwaardere, grotere staalconstructie van een productiehal in aanbouw. Mach4Metal bedient een gevarieerd klantaanbod in de metaalbewerking, dus de medewerkers hebben een brede scope welke machine wel of eventueel niet voor u geschikt is.

Alle in voorraad zijnde profielbuigmachines zijn in de loods in het Gelderse Babberich te bewonderen en kunnen op wens van de klant worden gedemonstreerd.

What's your reaction ?

Comments (0)

No reviews found