search Inloggen search Registreren

Jouw profiel

Registreren Inloggen

Artikel

25
april

Recruitement Tech

april 25, 2024

2 views

Recruitmentproces minder geautomatiseerd in 2023, maar torenhoge ambities voor 2024

Corporates én bureaus waren in 2023 minder in staat om het recruitmentproces te automatiseren, zo blijkt uit de Recruitment Tech Survey 2024. Desalniettemin hebben beiden hoge automatiseringsambities. Corporates verwachten een groei van 10,1%; bureaus verwachten een groei van 10,4% in 2024.

Eénderde zelf blijven doen

Het verschil in automatiseren van het recruitmentproces is in de praktijk niet groot tussen corporates en bureaus. Ook als het gaat om het maximale percentage van het recruitmentproces dat men zou willen automatiseren, ontlopen corporates en bureaus elkaar ook niet veel. De respondenten vinden dat maximaal 63,8% van het recruitmentproces idealiter geautomatiseerd moet worden. Recruiters willen éénderde van het recruitmentproces zelf blijven doen. Respondenten werkzaam bij bureaus (63,7%) vinden dat het proces iets meer geautomatiseerd kan worden dan corporates (62,7%). 

Respondenten vinden dat maximaal 63,8% van het recruitmentproces idealiter geautomatiseerd moet worden. Recruiters willen éénderde van het recruitmentproces zelf blijven doen.

Recruitmentproces minder geautomatiseerd in 2023

Ten opzichte van 2022 is het percentage dat het recruitmentproces geautomatiseerd is, overall met 2% afgenomen. De krimp zat het meest bij bureaus met -1,5% tegen -0,8% bij corporates. Sinds 2020 hebben corporates het recruitmentproces met 3,3% meer geautomatiseerd en bureaus hebben in deze jaren 5,5% meer van het proces geautomatiseerd. 2023 is dus het eerste jaar waarin we een krimp constateren, voor zowel corporates als bureaus.

Torenhoge automatiseringsambities voor 2024

Voor 2024 hebben beiden hoge ambities als het gaat om het automatiseren van het proces. Corporates verwachten een groei van 10,1%; bureaus verwachten een groei van 10,4%. Op basis van de resultaten van eerdere edities van de Recruitment Tech Survey is de kans klein dat dit ook daadwerkelijk wordt gehaald.

In één keer op de hoogte zijn?

Dít zijn de belangrijkste business drivers om te investeren in recruitementtechnologie in 2024De Recruitment Tech Survey 2024 is gratis te downloaden via deze pagina. In ruil voor de gratis download vragen we je medewerking aan het onderzoek voor 2025 dat eind 2024/begin 2025 plaatsvindt. Hier vind je ook meer informatie over het onderzoek. Heb je liever een gedrukt exemplaar? Bestel deze dan in de shop of meld je gratis aan voor Demo_Day op 4 juni en ontvang een gedrukt exemplaar in de goodie bag.

What's your reaction ?

Comments (0)

No reviews found