search Inloggen search Registreren

Jouw profiel

Registreren Inloggen

Artikel

20
oktober

Vastgoed actueel

oktober 20, 2023

1 views

Transformatieprojecten in binnensteden: een stadscentrum of dorpskern weer mooier maken

Solid France financiert transformatieprojecten in binnensteden: zoals het doorontwikkelen van een niet meer gebruikte kerk of een V&D-pand tot een fraai plekje. “Een mooi product mogelijk maken, dat is echt gaaf.”

Om het de specialiteit van Solid Finance te noemen gaat misschien wat ver, maar Jan Meijer en Gerard Kappert dragen vaak een (financieel) steentje bij om leefomgevingen met transformatieprojecten te verfraaien. Ze hebben inmiddels een stevige staat van dienst in de financiering van dit soort projecten.

Kansen bij transformatieprojecten

Hoewel de markt voor potentiële transformatieprojecten “al flink is afgegraasd”, zoals Jan het noemt, is er nog altijd een behoorlijk aanbod van aantrekkelijke herontwikkelingen: “Meestal zijn dit soort projecten technisch ingewikkeld. Veel gebouwen in binnensteden, bijvoorbeeld een kerk of een V&D-pand, hebben een gebrek aan daglicht. Aan de andere kant zijn transformaties bestemmingsplan-technisch vaak makkelijker te realiseren. Veel gemeenten voelen de urgentie en willen graag van die lelijke plek af.”

De kunst van transformeren

Solid Finance stapt al jaren met veel vertrouwen in de financiering van transformaties. Mits uiteraard de verwachting is dat een project goed in de markt ligt en de intenties en rekensommetjes van de ontwikkelaar kloppen. Goed opletten dus, want “er wordt aardig wat gedroomd in deze wereld”, aldus Gerard. “De kunst is plekken te vinden waar je betaalbaar kunt transformeren.”

Focus op de exit

Bij de beoordeling ligt de focus van Gerard en Jan op de exit. Jan: “We weten waar we instappen. En het voordeel bij transformaties is: er staat al een pand. Als we dan kunnen helpen bij de totstandkoming van een mooi pand waar weer beleving in zit, dat is echt gaaf.

“Ik rijd geregeld langs projecten die Solid Finance mede heeft gefinancierd en die een stadscentrum of dorpskern weer wat mooier hebben gemaakt. Dat maakt me echt blij.”

Meer weten over Solid Finance?

 

What's your reaction ?

Comments (0)

No reviews found