search Inloggen search Registreren

Jouw profiel

Registreren Inloggen

Artikel

22
november

AfterSales

november 22, 2023

1 views

Van Mossel neemt Groep Mertens over

De Van Mossel Automotive Group neemt de Belgische Groep Mertens over. Het Belgische merkenportfolio breidt zodoende met de 6 merken van de Volkswagen groep uit tot 31 automerken. De groep, die behalve in België, Nederland en Luxemburg ook actief is in Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, komt daarmee uit op in totaal 44 automerken.

Koen Claesen, ceo Van Mossel Belux, over de acquisitiestrategie van Van Mossel in België: “Elke overname vormt een puzzelstukje in ons geografisch doordacht plan, waarin dealerships, carrosseriebedrijven en leasemaatschappijen onderdeel zijn van Van Mossel Automotive Group. We hebben in de afgelopen jaren veel bedrijven gekocht, maar ook veel overnameverzoeken afgewezen omdat ze niet binnen onze strategie passen.”

Volkswagen

“De overname van Garage Mertens betekent een monumentale stap voorwaarts voor Van Mossel België. Mertens verdeelt enkele topmerken van de Volkswagen groep, zoals Audi, Volkswagen, Seat, Cupra en Škoda. Het toevoegen van deze merken aan ons assortiment onderstreept onze onwrikbare toewijding om een ongeëvenaarde service te bieden aan onze klanten. Deze uitbreiding betekent niet alleen een symbolische sprong voor Van Mossel België, maar vervult me ook met trots. Het feit dat we het merk waarmee het allemaal begon in Nederland – Volkswagen – nu ook in België kunnen verdelen, heeft voor mij een bijzondere betekenis ”, vertelt Eric Berkhof, ceo Van Mossel Automotive Group. 

Erfgoed

Mertens heeft showrooms op vier locaties in drie steden (Sint-Niklaas, Lokeren en Dendermonde), een breed aanbod tweedehandsvoertuigen en twee Wondercar-schadeherstelbedrijven. De groep vindt zijn oorsprong in 1948. Sinds 2016 is Dominique Desrumaux de eigenaar. Onder zijn leiding behaalde Mertens vorig jaar een omzet van ruim 100 miljoen euro en verkocht het meer dan 3000 auto’s. “Sinds 1948 hebben we gewerkt aan een erfenis van kwaliteit en service. Onze samenwerking met Van Mossel markeert niet alleen de voortzetting van dit erfgoed, maar opent tevens een nieuw tijdperk van innovatie en groei. We zijn klaar voor een langdurige en vruchtbare samenwerking, waarbij klanttevredenheid en excellentie voorop staan”, aldus Dominique Desrumaux.

What's your reaction ?

Comments (0)

No reviews found