search Inloggen search Registreren

Jouw profiel

Registreren Inloggen

Artikel

16
oktober

AfterSales

oktober 16, 2023

views

VDL gaat batterijsystemen assembleren voor BMW

VDL Groep gaat in Born op seriematige wijze batterijsystemen assembleren voor BMW, dat daartoe een eerste, langjarige order heeft verstrekt. VDL gaat in ieder geval tot 2035 ongeveer 125.000 batterijmodules assembleren voor het aftersalesnetwerk van het Duitse automerk.

Daarmee krijgt de samenwerking met BMW Group, na 10 jaar auto’s produceren bij VDL Nedcar, een vervolg. VDL is in gesprek met andere potentiële opdrachtgevers voor de seriematige assemblage van batterijsystemen (batterijmodules en/of batterijpakketten).

Werkgelegenheid

Over ongeveer een jaar moeten de eerste batterijmodules aan BMW worden geleverd. De voorbereidingen in Born zijn inmiddels opgestart. Deze order biedt werkgelegenheid voor enkele tientallen medewerkers. Twee batterijlijnen zullen in gebruik worden genomen in een nieuwe productiehal in Born, die ongeveer 30.000 vierkante meter telt. Daarmee zal ongeveer 10 procent van de beschikbare productiecapaciteit in beslag worden genomen.

Duurzaam

“Deze eerste order voor de assemblage van batterijmodules van onze partner BMW Group zorgt voor een vliegende start van onze activiteiten rond de seriematige assemblage van batterijsystemen, één van de pijlers van ons Mobility Innovation Centre in Born”, zegt president-directeur Willem van der Leegte van VDL Groep. “Door het leveren van nieuwe en duurzame mobiliteitsoplossingen, voor zowel onze partners als voor onze eigen activiteiten, willen we met ons Mobility Innovation Centre in Born een flexibele en deskundige innovatie- en industrialisatiepartner zijn.”

What's your reaction ?

Comments (0)

No reviews found