search Inloggen search Registreren

Jouw profiel

Registreren Inloggen

Artikel

10
mei

Racefiets Blog

mei 10, 2024

2 views

Vernieuwde Vento Powerstrap Aeroweave fietsschoen van Fizik weegt 184 gram

Mooi roze is niet lelijk zullen we maar zeggen! Het Italiaanse Fizik kwam afgelopen maand met deze vernieuwde versie van de Vento Powerstrap Aeroweave fietsschoenen. De knalroze kleur knalt er lekker uit, maar de schoen is er ook nog in een witte versie. Ten opzichte van de vorige versie heeft de schoen een nieuwe zool, is het gewicht omlaag gegaan en de ventilatie verbeterd. Bij Fizik claimen ze dat de schoen maar 184 gram weegt.

De schoenen zijn dus verkrijgbaar in de kleuren wit en coral/orange. De kleur coral/orange zien we vaker bij Fizik, zoals op de Vento Proxy, het offroad model. De schoen is knalroze, en de sluiting is oranje. Opvallen doe je zeker. Als alternatief is er dan de witte kleur, die volledig wit is. Ook gaaf als je het mij vraagt. Merknaam Fizik staat op de sluiting en de achterkant van de schoen.

De benaming Aeroweave komt van het materiaal waarvan de bovenkant van de schoen van gemaakt is, een geweven stof. Deze stof heeft een upgrade gehad, waardoor het materiaal lichter is geworden terwijl de sterkte gelijk is gebleven. Ook is de ventilatie van de stof beter geworden, waardoor de schoen beter ademt.

Powerstrap sluiting

Opvallend is de sluiting. Waar je bij fietsschoenen in het hogere segment vaak draaisluitingen ziet, kiest Fizik bij dit model voor de zogeheten Powerstrap. Simpel gezegd zijn het twee klittenbandsluitingen, maar het is natuurlijk meer dan dat. De sluitingen vormen zich om je voet, waardoor je mede dankzij de flexibele bovenkant een soort custom fit creëert, die je op twee plekken kunt afstellen. Ook het materiaal van de straps is lichter en sterker geworden.

Nieuwe R3 carbon zool

Een andere noviteit is de R3 zool, die een stukje lichter is geworden ten opzichte van zijn voorganger. De zool is volledig van carbon en scoort een 10 op der stijfheidsindex van Fizik. De luchtgaten zorgen voor extra verkoeling.

De schoenen zijn verkrijgbaar in de maten 36 tot en met 48, en de maten 37 tot 47 zijn ook in halve maten verkrijgbaar. Per stuk wegen de schoenen 184 gram. De Vento Powerstrap Aeroweave is één van de topmodellen van Fizik, en daar hoort een prijskaartje van € 350,- bij.

Meer info via Fizik.

What's your reaction ?

Comments (0)

No reviews found